Adobe Creative Cloud-gebruikers kunnen nu ook oude versies installeren

Adobe Creative Cloud

Met de recentste update van Adobe Creative Cloud is het weer mogelijk om oude programma’s van Adobe te installeren die er waren voordat Adobe Creative cloud bestond.

Het is dus mogelijk om oude versies van programma’s te installeren van Lightroom en Photoshop om foto’s te bewerken, Dreamweaver om je website te maken en onderhouden, Premiere Pro om video’s te bewerken of Illustrator om grafische ontwerpen te maken.

Je kunt deze programma’s gewoon installeren via de Creative Cloud installer. De oude versies zullen naast de Creative Cloud versies draaien.

Waarom is het mogelijk om oude versies te installeren?

De exacte reden waarom dit gedaan is weet natuurlijk alleen Adobe. Het is echter wel een handige toevoeging aangezien het soms wel prettig is om met een iets oudere versie te werken.

Wanneer bijvoorbeeld het layout van het programma wijzigt of de sneltoetsen wijzigen kan het fijn zijn om nog even bij het oude vertrouwde te blijven. Bij bestaande bestanden kwam het weleens voor dat je met een versieconflict te maken had, dit is nu dus ook niet meer nodig.

Daarnaast was het bij de versies voor de Creative Cloud ook nooit een probleem om meerdere versies van bijvoorbeeld Adobe Photoshop te installeren op dezelfde computer. Het was zelfs mogelijk om beide versies tegelijkertijd te draaien.

Wat is er nog meer geüpdatet?

Dat je oude versies kunt installeren is de opvallendste verandering in deze update, maar er zijn natuurlijk nog wat meer verbeteringen gedaan.

Zo is onder andere ook de prestatie van het synchroniseren van grote bestanden beter geworden en nog wat dingen meer. Voor het complete overzicht met wat er is aangepast in de nieuwe update kun je de release notes bekijken van versie 1.6.0.393.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in