Corel brengt fotobeheerprogramma AfterShot Pro 2 uit

Aftershot Pro 2Corel heeft vandaag het fotobeheerprogramma AfterShot Pro 2 uitgebracht. AfterShot Pro 2 is beschikbaar voor Windows (32 en 64-bit), Mac en er is zelfs een versie voor Linux.

Wanneer je als fotograaf zijnde denkt aan een fotobeheerprogramma zal je waarschijnlijk als eerste denken aan Adobe Lightroom of Aperture van Apple.

Met de eerste versie heeft Corel geen serieus marktaandeel weten te krijgen, maar met de nieuwe versie van After Shot Pro probeert Corel de strijd weer aan te gaan met de concurrenten.

Wat is er nieuw in AfterShot Pro 2?

Met de 64-bit versie beschik je over meer bewerkingskracht en kan er meer werkgeheugen gebruikt worden. Volgens Corel is de 64-bit versie maar liefst 30% sneller dan de vorige versie en 4 keer sneller dan de concurrentie.

Er is nu ook ondersteuning voor een groter aantal raw-formaten, waaronder natuurlijk die van alle grote camerafabrikanten en er is ook een verbeterde antiruisfilter van het bedrijf Athentech.

AfterShot Pro 2 heeft nu ook High Dynamic Range (HDR) tools. Deze tools zijn momenteel alleen beschikbaar voor de Windows versie, maar dit komt later dit jaar in een gratis update ook beschikbaar voor Mac en Linux.

Met de HDR-tools kun je meerdere belichtingen combineren om er een prachtige HDR-foto van te maken. Je kunt gebruik maken van:

  • Slimme fotocorrectie
  • Witbalans
  • Helderheid/Contrast
  • Invullicht/Duidelijkheid
  • Plaatselijke tonemapping
  • High-pass verscherpen
  • Digitale ruis verwijderen

Wat zijn de kosten?

AfhterShot Pro 2 is is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Japans. De prijs van het programma is € 69,99 en de upgradeversie is beschikbaar voor € 49,99.

Je kunt de upgradeversie aanschaffen wanneer je een licentie hebt van AfterShot Pro, Bibble Pro of Lite 5, Paintshop pro Photo x2 of hoger, Adobe Lightroom of Apple Aperture. Ja, je leest het goed. Je kunt ook de upgradeversie gebruiken wanneer je een licentie hebt van een programma van de concurrent.

Wanneer je er behoefte aan hebt kun je eerst 30 dagen gebruik maken van de gratis proefversie van AfterShot Pro 2 om alles uit te testen.

Meer informatie over AfterShot Pro 2 kun je vinden op de website van After Shot Pro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in