Leren fotograferen met de video game CameraSim 3D

Wanneer je iets over fotografie wilt leren zal je niet snel aan een video game denken. Toch is het binnenkort mogelijk om met een computerspel de instellingen van je camera te oefenen.

Het computerspel waar we het over hebben is CameraSim 3D. Het is een first-person simulatiespel die je kunt vergelijken met een first person shooter game. Het gaat hier alleen wel om het maken van foto’s.

CameraSim 3D

Over CameraSim 3D

CameraSim 3D is een simulatiespel waarmee je niet alleen de basisinstellingen van een DSLR camera kunt instellen zoals de sluitertijd, diafragma, ISO en de verschillende prioriteitstanden. Je hebt ook de mogelijkheid om een statief te gebruiken, de witbalans aan te passen, belichtingscompensatie in te stellen en de flitser aan en uit te zetten.

In de game zal je vervolgens precies zien wat de instellingen met de foto die je maakt doet. Zo kun je duidelijk beweging op de foto zien bij een te lange sluitertijd, ruis bij een hoge ISO, het effect van het diafragma op de scherptediepte en natuurlijk hoe goed je foto belicht is.

Tot slot is het ook nog mogelijk om lenzen te verwisselen. Zo kun je achter de sterke en zwakke punten van een bepaalde lens komen en je kunt natuurlijk zien wat een bepaalde lens met de foto doet.

CameraSim 3D video preview

CameraSim 3D is op dit moment nog niet uitgebracht. De makers hebben echter wel een tijdje geleden een video preview online geplaatst zodat je een goede indruk van het spel kunt krijgen.

Voor wie is CameraSim 3D?

CameraSim 3D is een spel dat gemaakt is voor beginners die graag willen oefenen met alle instellingen die de camera met zich mee brengt. Je kunt zelfs al beginnen voordat je een camera in je bezit hebt.

Wanneer je fotografiecursussen geeft is het wellicht ook een handige toevoeging om mensen te laten oefenen of om een korte introductie te geven over alle mogelijkheden die een camera heeft.

CameraSim 3D is dus een leuke manier om de basis van fotografie te leren. Uiteindelijk zal je natuurlijk wel zelf naar buiten moeten om je opgedane kennis in de praktijk te brengen en mooie foto’s te maken. Hier doe je het tenslotte allemaal voor en fotograferen met een echte camera blijft natuurlijk het leukst.

Wanneer komt CameraSim 3D uit?

Op de website van CameraSim staat dat de lancering van CameraSim 3D midden 2014 is. Het is dus prima mogelijk dat het spel deze maand nog uit komt.

Over de prijs van CameraSim 3D is bij ons nog niets bekend, hier kunnen we dus helaas niets over zeggen.

Om op de hoogte te blijven wanneer CameraSim 3D uitkomt kun je je inschrijven op de website camerasim.com. Je wordt dan direct op de hoogte gebracht als het spel uitkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in